Složení:
Sůl (max.22%), kurkuma, pepř, paprika, koriandr, kmín římský, zázvor,
chilli, nové koření, pískavice, kardamom), E 621.
Použití:
Kari koření je neodmyslitelně spjato s thajskou a indickou kuchyní.
Rozeznáváme několik základních druhů kari podle složení a poměru ingrediencí.
A to INDICKÝ TYP, který obsahuje zázvor, chilli a kurkumu, v menší míře pak
hořčici a bazalku, THAJSKÝ TYP, obsahuje méně kurkumy a převažuje koriandr,
paprika a chilli, JAVÁNSKÉ KARI, má mnoho kurkumy, ale i ostřejších koření,
přidává se bobkový list a citronová kůra a v neposlední řadě také
ANGLICKÝ TYP KARI, které se vyznačuje největším obsahem kurkumy a je
nepálivé chuti. Používá se na všechny druhy masa, do smetanových omáček,
dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže, na ryby a do některých polévek.