Kategorie: Koření - směsi

Kari


Kari

Složení:
Sůl (max.22%), kurkuma, pepř, paprika, koriandr, kmín římský, zázvor,

chilli, nové koření, pískavice, kardamom), E 621.

 

Použití:
Kari koření je neodmyslitelně spjato s thajskou a indickou kuchyní.

Rozeznáváme několik základních druhů kari podle složení a poměru ingrediencí.

A to INDICKÝ TYP, který obsahuje zázvor, chilli a kurkumu, v menší míře pak

hořčici a bazalku, THAJSKÝ TYP, obsahuje méně kurkumy a převažuje koriandr,

paprika a chilli, JAVÁNSKÉ KARI, má mnoho kurkumy, ale i ostřejších koření,

přidává se bobkový list a citronová kůra a v neposlední řadě také

ANGLICKÝ TYP KARI, které se vyznačuje největším obsahem kurkumy a je

nepálivé chuti. Používá se na všechny druhy masa, do smetanových omáček,

dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže, na ryby a do některých polévek.