Země původu:
Španělsko
Popis:
PAPRIKA SLADKÁ ASTA 140 ŠPANĚLSKÁ (Capsicum anum)
Paprika pochází z jižního konce Mexika, odtud ji Španělé přivezli do
Španělska a Maroka, později si našla cestu do Maďarska. V Maďarsku se
první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později o
ni píší už jako o koření. V 19.století ji začali považovat za vhodnou pro náročné
žaludky labužníků. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou
sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření,
je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor
a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně.
Vhodná k rybám a darům moře. Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou
teplotu, protože tím zhořkne.