Země původu:
Španělsko
Popis:
PAPRIKA OSTRÁ ASTA 80 ŠPANĚLSKÁ (Capsicum anum)
Paprika pochází z jižního konce Mexika, odtud ji Španělé přivezli do
Španělska a Maroka, později si našla cestu do Maďarska. V Maďarsku
se první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později
o ni píší už jako o koření. V 19.století ji začali považovat za vhodnou pro
náročné žaludky labužníků. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť,
ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje
převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům
z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené
kuchyně. Vhodná k rybám a darům moře. Paprika se nesmí nikdy zahřívat na
příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.