Kategorie: Koření - jednodruhová

Paprika ostrá


Paprika ostrá

Země původu:
Španělsko

 

Popis:
PAPRIKA OSTRÁ ASTA 80 ŠPANĚLSKÁ (Capsicum anum)

Paprika pochází z jižního konce Mexika, odtud ji Španělé přivezli do

Španělska a Maroka, později si našla cestu do Maďarska. V Maďarsku

se první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později

o ni píší už jako o koření. V 19.století ji začali považovat za vhodnou pro

náročné žaludky labužníků. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť,

ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje

převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům

z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené

kuchyně. Vhodná k rybám a darům moře. Paprika se nesmí nikdy zahřívat na

příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.