Kategorie: Káva

Plantážní káva - Panama


Plantážní káva - Panama

V República de Panamá je podnebí horké a vlhké, pláže dlouhé a bílé, hory vysoké a zahalené do mlhy. Země, která byla schopna spojit dva oceány, je považována za nejbohatší ve Střední Americe. A její kávě náleží po právu také jedno velké nej - patří k chuťově nejvyváženějším. Vysokou kvalitu panamské produkce náležitě oceňují zejména Francouzi a Finové. Do jejich zemí totiž míří většina sklizně.

 

Doporučená příprava kávy: hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 1 porci použijte nejméně

2 zarovnané kávové lžičky (cca 7g) mleté kávy. Kávu zalévejte horkou vodou o teplotě 93-95°C.

Po pomletí ji uschovejte v chladu, suchu, temnu a bez přístupu vzduchu.