Tato zrnková káva se zpracovává mokrou metodou a pěstuje se v nadmořské výšce zhruba 1600 m.n.m. .Velký důraz se klade na řádnou fermentaci a pomalé sušení na slunci, díky kterému zrna získávají charakteristické zbarvení.
Keňská káva prochází mokrým procesem a prodává se podle velikosti zrn, kde AA (případně AA+) značí největší zrna a za nimi následuje A a B. Nejlepší Keňská káva, označována jako Estate Kenya, může stát až dvakrát více než obyčejná AA zrna, ale vyplatí se to. Obrovské tělo, ohromující vinná kyselost a černorybízová příchuť a aroma dělá z kávy Estate Kenya jednu z nejlepších káv světa.
Keňská káva je jednou z našich nejoblíbenějších arabik pro svou příjemnou vůni a plnou ovocně-čokoládovou chuť.
Doporučená příprava kávy:
hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 1 porci použijte nejméně
2 zarovnané kávové lžičky (cca 7g) mleté kávy. Kávu zalévejte horkou vodou o teplotě 93-95°C.
Po pomletí ji uschovejte v chladu, suchu, temnu a bez přístupu vzduchu.