V Hondurasu se dnes pěstuje káva arabika velmi dobré kvality a vyznačují se pikantní kyselostí. Je zde velmi teplé a vlhké tropické klima s bohatými srážkami a to kávě druhu Arabika vyhovuje. Plantážní káva se klasifikuje podle nadmořské výšky a roste ve výškách od 300 metrů až do 1500 metrů nad mořem.
Ani tato středoamerická káva by neměla ujít vaší pozornosti. Nejlepší kávu z Hondurasu si vychutnáváme i my. Nadchla nás především svou komplexností a hravou kombinací sladkého karamelu se svěžím ovocem. Někdo v ní poznává fíky, jiný granátová jablka. Na každý pád je plantážní káva z Marcaly hodna vyzkoušení.
Doporučená příprava kávy:
hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 1 porci použijte nejméně
2 zarovnané kávové lžičky (cca 7g) mleté kávy. Kávu zalévejte horkou vodou o teplotě 93-95°C.
Po pomletí ji uschovejte v chladu, suchu, temnu a bez přístupu vzduchu.